Loading...

Coslat PPTP VPN Yapılandırması

Konu : PPTP VPN Yapılandırması
Son değişiklik: 20.06.2016
Versiyon : V4.x

Bu yazıda, Coslat güvenlik duvarında PPTP VPN bağlantısının çalışma yapısından ve konfigürasyon aşamlarından bahsedilecektir. PPTP VPN yapılandırması sonrası uzaktan bir personel'e verilecek kullanıcı adı ve parola ile varolan network'e bağlanabilecektir. PPTP vpn avantajı ise hızlı bir şekilde şirkete bağlanarak işleri halletmemize olanak sağlıyor.

Önemli: PPTP vpn ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşılabilir.

Önemli: Kullanılan modemin PPTP vpn özelliği olması gerekir. Veya kullanılan cihazın PPTP vpn özelliği olması gerekir.

"Örnek, PPTP VPN konfigürasyonu yapılmış network şeması."















Coslat Network IP Bilgileri;

WAN : 192.168.1.254/24

LAN : 192.168.2.254/24

Sistem : Coslat

Versiyon : 3.x 4.x


Ana menüde VPN sekmesinin altında PPTP bölümüne girilir. Bu alanda aşağıdaki resimde boş bazı alanları doldurulması gerekir. Bunların ne işe yaradıklarına aşağıda değindik.

PPTP Sunucuyu Etkinleştir: PPTP özelliğini aktif eder.

PPTP Kullanıcı Sayısı: PPTP VPN ile bağlanacak kullanıcı sayısı belirtilmelidir.

Sunucu Adresi: Kullanıcılara ağ geçidi olarak verilecek ip adresini girilir. Buraya eklenen ip adresi yerel ağda kullanımda olmamalıdır.

Uzak Adres Aralığı: Kullanıcılara atanacak başlangıç ip adresi ağ geçidiyle aynı ip aralığında olmalıdır.

PPTP DNS Sunucuları: PPTP istemcilere atanacak birincil ve ikincil DNS sunucu ip adresi girilir. Yerel ağda bir dns sunucusu kullanılıyor ise bu alana dns sunucusunun ip adresi eklenebilir.











PPTP vpn arada geçen trafiği çok güçlü bir şekilde şifrelememektedir. Bu yüzden üçüncü bir şahıs PPTP vpn bağlantısının arasına girerse aradaki geçen tüm trafiği okuyabilir veya değiştirebilir. Bu yüzden biraz daha yüksek bir şifreleme kullanmak istenir ise aşağıdaki seçenek seçilebilir.






PPTP VPN Kullanıcıları

PPTP vpn bağlantısı yapacak personele vpn kullanıcı adı ve parola verilmelidir. Kullanıcı açmak için Kullanıcılar sekmesine tıklanır ardından + butonuna tıklayarak yeni bir kullanıcı açılabilir.







Güvenlik Duvarı İzin Kuralı Oluşturmak (PPTP)

Güvenlik duvarında PPTP vpn ile bağlanan kullanıcıların internete çıkmaları için, network'de işlemler yapması için izin kuralı oluşturulması gerekir. Ana menüde Güvenlik Duvarı > Kurallar > PPTP VPN bölümüne girilir. Daha sonra + butonuna tıklayarak yeni bir kural oluşturulur. Değişiklikleri yaptıktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak ayarlar kaydedilir.

Protokol : TCP/UDP








" Bu yapılandırma ile personel Coslat internet ip adresi üzerinden VPN bağlantısı kurabilir duruma gelir. İlgili güvenlik duvarı kuralından istemcinin hangi kaynaklara erişeceğini belirlemek için ekstra izin kuralı tanımlamanız gereklidir. "


pptp vpn 4292697682575753026

Post a Comment

emo-but-icon

Home item

Popular Posts

Random Posts

Click to read Read more View all said: Related posts Default Comments