Loading...

Coslat Failover Yapılandırması

Konu: Failover Yapılandırması
Son değişiklik: 20.06.2016
Sürüm: v4.x

Failover konfigürasyonu ile bir ağ geçidi devre dışı kaldığı zaman otomatik olarak başka bir ağ geçidi otomatik olarak devreye alınıyor. Böylelikle Coslat güvenlik duvarı üzerinde bir ağ geçidi devre dışı kaldığı zaman diğer aktif ağ geçidi devreye girecektir ve hiçbir veri kaybı yaşamadan ağ trafiği devam edecektir.

Önemli: Bu konfigürasyon için 2 adet ve üzeri ağ geçidi olması gerekir.

Önemli: Bu konfigürasyon Coslat v4 üzeri ve alt versiyonlar için aynı olup işlemler aynıdır.

Ana menüde Arabirimler Yönlendirmeler > yolunu takip edilir. Bu sayfada Ağ Geçitleri kısmında sisteminizde tanımlı olan ağ geçitleri listelenmektedir.







Bu alanda Gruplar sekmesine girdikten sonra + butonuna tıklayarak yeni bir grup oluşturulur.
Aşağıdaki resimdeki örnek yapılandırma ile "WAN1GW" devre dışı kalır ise "WAN2GW "in devreye girmesi sağlanmıştır. Sıra numarası hangi ağ geçidinin önce tercih edileceğini belirtmektedir.

Grup Adı : İsim giriniz.

Ağ Geçidi Önceliği : Buradan ağ geçitlerine öncelik tanımlanır.

Tetikleme Seviyesi : Tetikleme seviyesini ayarlarınız. ( Paket kaybı ya da yüksek gecikme )

Açıklama : Kendiniz için herhangi bir açıklama yazınız. Sistem dikkate almayacaktır.














Oluşturulan failover grubunu Güvenlik Duvarı kurallarında ağ geçidi olarak istenilen kuralda kullanılabilir. Ana menüde Güvenlik Duvarı > Kurallar > LAN sekmesine girilir.  LAN network'ü için kural tanımlanacağı için "LAN" örneği verilebilir. Hangi ağ ara biriminde yapılacak ise ilgili ara birimde kural tanımlayınız.
























Kuralı kaydetmeden önce en alt satırda Gelişmiş Özellikler başlığının altında Ağ Geçidi seçeneğinden oluşturmuş olan Failover grubunu seçilmelidir. Ayarları aşağıdan Kaydet butonuna tıklayarak kaydediniz.











Kuralın son hali aşağıdaki gibi olacaktır.  LAN networkü içerisindeki kullanıcılar internete normal olarak çıkarken, 1.ağ geçidi devre dışı kalırsa diğer tüm ağ trafiği 2. ağ geçidinden devam edecektir.










failover yapılandırma 5552234137463654443

Post a Comment

emo-but-icon

Home item

Popular Posts

Random Posts

Click to read Read more View all said: Related posts Default Comments