Loading...

Coslat HTTPS Youtube Engellemek

Konu: HTTPS Youtube Engellemek
Son değişiklik: 20.06.2016
Sürüm: v4.x


Bu yazıda Coslat güvenlik duvarında HTTPS Youtube sitesinin nasıl engellenebileceğinden bahsedilecektir. Youtube sitesini yasaklayarak internet trafiğinin verimli kullanılması sağlanabilir.

Ana menüde Güvenlik Duvarı > Gruplar+ butonuna tıklayarak yeni bir grup oluşturulur. Daha sonra 443 ve 80 portu eklenir. Aşağıdaki "Kaydet" butonuna tıklayarak ayarlar kaydedilir.











Ana menüde Güvenlik Duvarı > Trafik Şekillendirme > Katman7+ butonuna tıklanır. Aşağıdaki resimdeki gibi ayarları yapıldıktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak ayarlar kaydedilir. Ardından Değişiklikleri uygula butonuna tıklanır.









Bir sonraki adım, ana menüde Güvenlik Duvarı > Kurallar > LAN sekmesine girip ardından + butonuna tıklayarak yeni bir kural oluşturulur.








Hemen ardından aşağıdaki gibi ayarlar yapılır.














Ayarlar kaydedilmeden önce sayfanın en altına inilir. En alt satırda "Katman7" başlığının altında oluşturulan Katman 7 grubu seçilir. Ayarlar "Kaydet" butonuna tıklayarak kaydedilir.









Kuralın son hali aşağıdaki gibidir.








Bir sonraki adım için yeniden "+" butonuna tıklayarak yeni kural oluşturulur.









Ardından aşağıdaki gibi ayarlar yapılır. Ayarları kaydetmek için en alt satırdan "Kaydet" butonuna tıklanır.














Ayarlar kaydedildikten sonraki kuralın son hali gibidir.











Normal kullanıcılar internete normal olarak çıkabilecekler. Fakat HTTPS youtube sitesine ( https://www.youtube.com ) gitmek istedikleri zaman gidebilecekler fakat video izlemeyecekler. Site normal olarak açılacaktır fakat videolar açılmayacaktır.



youtube engellemek 8974851034512534639

Post a Comment

emo-but-icon

Home item

Popular Posts

Random Posts

Click to read Read more View all said: Related posts Default Comments